39-årig havde 100.000 ecstasy-piller i bilen – 18-årig havde 50 g kokain

Profilbillede
dato

Politiet har anholdt to mænd med euforiserende stoffer. I den enes bil blev der fundet stor mængde ecstasypiller.

Natten til fredag standsede betjente fra UKA Vest en varebil ved Løgumkloster. Bilens chauffør var en serbisk mand på 39 år. Varebilen havde krydset den dansk-tyske grænse ved Sæd omkring midnat.

 

Mandens optræden var mistænkelig, og betjentene ønskede derfor at gennemsøge varebilen. Det gav manden tilladelse til, og under gennemsøgningen fandt betjentene 103.800 ecstasy-piller fordelt i poser.

Den 39-årige mand blev herefter anholdt, og han blev fredag klokken 13 fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg.

Manden nægtede sig skyldig, men retten fandt grundlag for varetægtsfængsling. Det blev han i 4 uger.

 

Ved selve grænsen var der også gevinst i form af ulovlige stoffer torsdag aften. En hollandsk bil blev udtaget til kontrol ved Kruså Grænse. Politi og toldgruppen undersøgte den hollandske bil. På den ene person i bilen – en hollandsk mand på 18 år – fandt politiet 50 gram kokain. Politiet anholdte to personer i bilen. Den anden person kunne under afhøring fortælle, at han ikke kendte noget til stofferne, og han blev herefter løsladt.

 

Den 18-årige mand blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Han erkendte besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse.
Han fik derfor en straksdom på 4 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet i 6 år.
Efter dommen blev han varetægtsfængslet med henblik på afsoning af dommen og udsendelse af landet.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagerne af hensyn til efterforskningen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi.

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi